donderdag 10 december 2009

Windows 7 en Office2010

Alweer een paar weken geleden een laptop gekocht met Windows 7. Nog niet dagelijks in gebruik, maar wel al veel geprobeerd. Lijkt erg op Vista, maar loopt wel soepeler. Nog geen grote problemen ontdekt, maar soms wel dezelfde als in Vista. Als je al met Vista werkte zal de overgang niet groot zijn. Het lastigste is nog dat je zo'n machine wil laten samenwerken met andere notebooks/pc's die dan Vista of XP hebben. Dat gaat nog steeds lastiger dan onder XP.
Ik zou nu zeker geen Vista meer aanschaffen.

Dan is er ook nog Office2010 (beta). Tja, weer anders dan Office2007. Voor het basiswerk met Word en Excel maakt het geen verschil, zo gewend. Publisher is nu ook in 2007-stijl, terwijl dat in 2007 nog 2003-stijl was. Kan wel eens problemen geven in de toekomst met het bouwen van 'onze' websites. Waarschijnlijk zullen we toch nog wel een jaar of twee met de bestaande versies (2003 / 2007) doorgaan. Dus dan zien we wel weer.
Wat wel goed is aan Office2010 dat e.e.a. zich meer en meer richt op het internetwerken.
Komt nog niet helemaal goed uit de verf, maar er komt steeds meer in zicht dat we veel meer werk on-line zetten. Zeker als je ziet dat her en der de tekenen erop wijzen dat de snelheid het komende jaar flink omhoog zal gaan.

Moet je nu zo snel op de nieuwe zaken inspringen. Ja, toch wel. Hoewel ik e.e.a. niet meer in de werkpraktijk zal meemaken wordt er op allerlei plaatsen over gesproken. Het blijft toch interessant en leuk om mee te doen en wie nog wat te sturen. Daarnaast wel zo belangrijk: Waar ga je zelf (en de school) 'straks' je geld aan besteden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten