zaterdag 16 mei 2009

E-mail of chat....

Wat is het toch heerlijk.....je krijgt een e-mail met foto's uit Frankrijk, antwoordt en weer terug en weer meer. Dat geldt ook voor familie-contacten en een kennis hoort iets van iemand uit een ver verleden en meldt dat weer, etc. Zo weet je waar iedereen mee bezig is en wat er staat te gebeuren.

Er verandert wel eens wat.....

Diverse scholen / leerkrachten en uiteraard ikzelf maken websitepagina's m.b.v. Publisher. Dat gaat prima......maar deze week bracht Microsoft Internet Explorer versie 8 uit. Dat leek aanvankelijk geen probleem, totdat Sjors als eerste meldde dat delen van websites (gemaakt via Publisher) niet goed werden weergegeven. Ai, ai, ai !!
Hij had ook al ontdekt dat het zat bij gegroepeerde onderdelen op een pagina. Gelukkig, het is te verhelpen. Maar ja, dat betekent vele pagina's aanpassen......
Op internet zoeken.......Hoera oplossingen bekend. Dan ben je er nog niet want dan moet je alsnog heel wat zaken doorlopen en het zal zeker een paar 'dagen' duren voordat je alles weer enigszins op orde hebt.

Het is typisch weer zo'n (tijdelijk) probleem dat je tegenkomt omdat niet iedereen de laatste nieuwe versie van allerlei software (kan) gebruiken.
Het is ook typisch ICT dat iets goed werkt en dan verandert er ergens iets en moet je weer puzzelen om 'het' weer te verhelpen.
Leuk als het lukt, irritant in de periode ervoor.

Ach, je doet eens wat.

Vrijdagmorgen vroeg....eh.....7.45 uur....eerst even de mail doorkijken. Dan naar de Groene Oase....een uurtje met groep 5/6 en een enthousiaste ouder. Kids heerlijk gewerkt met PAINT !! Een plattegrond maken van je kamer en dan vanaf internetsites bedden, kasten, kopiëren, bewerken en plakken. Ze vinden het leuker dan je zou verwachten.
Voor Gerard de eerste resultaten van de PGN-scan meegebracht, zodat hij weer in Esis e.e.a. kan gaan bijwerken.

Bij Sjors thuis de nieuwsbrief van de Ark opgehaald en verzonden naar de liefhebbers. Op de Ark wat probleempjes bekeken en op de werklijst gezet.

Dan samen met Sjors op het Talent 6 pc's in elkaar zetten. Kostte toch tweeënhalf uur. Het was een nieuwe type, een mini-pc achter het TFT-scherm 'plakken'. Per pc_set 3 dozen, het leek wel een Ikea-bouwpakket.

Daarna weer naar De Groene Oase voor groep 6 en net zoiets als vanmorgen gedaan. Ook nog met leerkracht en ouder e.e.a. besproken i.v.m. de bibliotheeksoftware.

Bij Martin thuis de twee beamers opgehaald die hij meebracht vanuit Houten. Koffie en even gezellig bijgepraat.

woensdag 13 mei 2009

Prioriteiten....

Een middag van gebruikersgroep Parnassys, info over Citrix, cloudcomputing, Agteres met allerlei mooi spul, een seminar van Stebis, presentatie van Cumulus......zegt u misschien allemaal niet veel, maar elke dag is er info over zoiets. Laat je het voorbijgaan of neem je deel. Het kan toch interessant zijn en we (??? wie is 'we') moeten toch blijven ontwikkelen.

Enne Heutink biedt iets aan dat we nu inkopen bij het APS? Andere prijzen, contract opzeggen en contract aangaan.....eens 'even' uitzoeken.

Elke school ziet/merkt maar 'iets' van wat ik doe, van de keuzes die ik moet maken.
Dat wat ik snel kan afhandelen doe ik graag snel, helaas kunnen sommige zaken gewoon niet snel.

Alweer twee dagen....

gewerkt....dat wel. Zaterdag her en der wat beamers teruggeplaatst, wat updates gedraaid en printers gecheckt. Zondag vooral de mail verwerkt en maar hopen dat maandag geen bijzondere zaken opduiken. Maar maandag en dinsdag waren toch al snel weer 'gewone' dagen. Het blijft toch een typisch ICT-verschijnsel: je denkt 'da's zo gedaan' , maar dan duurt het toch weer langer. Er is nieuwe software binnen, er komen monitoren binnen....voor wie had ik die ook alweer besteld........, facturen en aanmaningen....., hier en daar muis-/toetsenbordproblemen en oja....waar blijven de bestelde beamers?
Deze dinsdag was echt zo'n kantoordag....bellen, wachten, wachten, overleggen, alweer een ochtend voorbij. Ook heerlijk altijd die data / deadlines. Het moet deze week anders.....meer kosten, anders zit je weer een jaar vast aan een contract.
Plots is iedereen actief na zo'n meivakantie en belt of er al meer bekend is over de offerte die ze vlak voor de vakantie stuurden......nee dus.

Van de hak op de tak is het grootste risico. Zo'n eerste dagen na een rustperiode willen velen weer van alles en dan ben je met zeven dingen tegelijk bezig.....tikkie overdreven.....maar toch.
Zoeken zonder Google.....want was nu ook alweer dat wachtwoord en waar had ik 'dat' opgeslagen.....

En wat was nu het leukste......gewoon met kinderen van een groep 5 een uurtje aan de slag.
Maak in Paint een plattegrond van je slaapkamer. Korte intro en aan de slag.....verbaasd dat dát allemaal kan met Paint.....

Twee dagen vlogen voorbij..... er volgen er vast meer.

Bijna veertien dagen geen mail...

Nouja, er kwam natuurlijk wel mail, maar ik opende gewoon niks. Gewoon telefoneren met de familie. Ook geen computer gebruikt in de vakantie......eh toch wel. Op de boerderij in Frankrijk hebben we gewoon draadloos én her en der bekabeld internet, zelfs in de caravan en tent.....
Deze keer wel handig om het verontrustende nieuws te volgen, maar ook muziek en luisterboeken overzetten. Ik had natuurlijk 'mijn eerste mini' mee en dat was genieten, nog handiger dan ik eerst vermoedde. Het is een volwaardige laptop, lekker lang batterijgebruik en alles wat ik op de grote pc doe kan ook op deze.

Helaas is er ook een nadeel aan veertien dagen mailonthouding......als je dan op zondag voor de eerste werkdag de mail toch maar opent.......