zaterdag 18 juli 2009

De school brandt niet af.

Nee, dat zal vast wel. Maar toch.....stel je voor. Backups maken en wegzetten is rond vakanties altijd een vaste bezigheid. Maar ook van alles thuis. Je e-mail, je financiële administratie, de websites en nog aardig wat documenten. Het is geen leuk werk, maar moet wel, want stel je voor.......denk alleen al maar aan de leerlingenadministraties en leerlingvolgsystemen.

Hoera.

Vrijdag 18 juli.....en toch nog thuis. We hadden al eerder willen vertrekken, maar och er waren nog wat lastige klusjes, de tuin was niet op orde, we hebben nog geen haast en het is wel lekker om thuis eens gewoon rust te hebben. Zaterdag gaan we eerst naar Kessel (DLD)....familie. Ook even 'helpen' met een beamer..... Was er nog een overlijdensbericht (88). Wellicht zondag condeleren. Gaan we maandag of dinsdag echt reizen. Misschien via Moezel en Hunsruck en dan naar Langy.
Vreemd.....het lijkt wel of je nog van alles wilt doen....., maar het kan ook allemaal later. Noem je het een verslaving of gewoon onrust omdat je eigenlijk nog met van alles bezig kan zijn / bent.....

Nee, hoera....we gaan gewoon weg en van eerder weet ik dat je dan toch snel allerlei zaken plots onbelangrijk vindt.

dinsdag 14 juli 2009

Bezint eer gij begint....

Na veel, heel veel gedoe, is er alweer enkele dagen normaal telefoon op de Jozefschool. Ook internet zal in tijdens de vakantie wel in orde komen.....kost misschien nog een uurtje bellen.
Les 1: Als iets werkt.....niet laten veranderen, zeker niet om goedkoper uit te wezen. En geloof niet te snel dat 'ze' wel weten hoe e.e.a. werkt. Verkoop en techniek kunnen echt langs elkaar heen werken. Les 2: Hoe meer partijen, hoe makkelijker er iets fout kan gaan.

Steeds weer kiezen.

Vandaag weer info gehad over Windows7 en Office10. Nieuwe versies die eraan komen. Vista en Office2007 alweer voorbij.
Robert Volkers (van Heutink) meldde dat ze een pilot doen met een nieuwer draadloos systeem. Ik had net geopteerd voor het huidige systeem......daar mee doorgaan of even wachten op het nieuwere......
Was er ook nog vorige week een lady van Lantech met een goed klinkend verhaal/voorstel. Waar ga je voor, steek je tijd/geld in......

Mieke verhuist mee.


Vorige week al en zaterdag, vandaag maandag én morgen.....


Ze is lekker bezig op d'r nieuwe Bernadette. Ik ben er even wezen kijken vrijdagmiddag. Mooi gebouw, bekende perikelen, altijd leuk zo'n frisse toestand.
De foto is van vorige week. Toen trad op een soort slotfeest op de oude speelplaats ook Miek heel even op.

Ik blijf me verbazen.

The Guilford Four. Een echt Engelse film over een gigantisch bedrog van de Engelse justitie/politie. Een familie te gronde gericht, 15 jaar onschuldig gevangen. Niet door een dwaling maar door opzettelijk achterhouden van info. Onbegrijpelijk dat mensen zoiets op hun geweten kunnen hebben.
Youri van Gelder.......alles naar de maan. Was, denk ik, voor velen een voorbeeld. Kan nu wel zeggen dat ie e.e.a. betreurt, etc. Maar wat stelt dat voor, kan moeilijk anders.
Vreemd, heel vreemd. Wat is een mens toch een raar wezen.
En ik.......

De 1e vakantiedag.

Nouja, lekker ontbeten met broodjes. Wat spul klaargemaakt voor Robert van Heutink, komt ie halen. Uurtje bij de garage om wat na te laten kijken. Bestelling bij Powerchip opgehaald en op de Jozef gezet. In Delft vakantiesigarenvoorraad gehaald en een lekker ijsje. Wat backups gemaakt en eindelijk de achterstand in mijn privé financiële admi eens weggewerkt...eh....deels.
Oja, nog even naar de kapper en een uurtje in de tuin bezig geweest.

Op visite, eerste vakantiezondag.

Eerst naar IJsselstein (U), gezellig bij ma. Het gaat weer goed met d'r knie, gisteren alweer naar Nieuwegein geweest. De koffer voor d'r vakantie staat al klaar. Och, ze is pas 88 een gaat nog lekker naar een hotel in Driebergen samen met een goede kennis. Een andere buurvrouw vroeg of ze nog een weekje in september meeging naar een huisje in Drenthe.
We hebben ook nog even de paparassen van de VVE doorgepraat, maar of die snel van toepassing worden.....
Later in de middag naar Albert's verjaardag in Woudenberg. Alweer een jaar met pensioen. Het was een echte gezellige verjaardagsfamilie. Kamer vol, volop praatjes en leuk om ook die familie eens live te zien.