dinsdag 7 juli 2009

En dan was er MJ.

Maandagavond naar een concert van Michael Jackson in Boekarest (1992) gekeken. Toch wel bijzonder. De muziek boeide me nooit zo, maar zo'n spektakel qua techniek, beeldmaken en theater, dat is zeker wel kwaliteit, het bleef boeiend.

Kastje <> muur.

'Ed, in dat programma kan ik niet...., en als ik dat doe dan.....' Een leerkracht meldt een probleem en het is een programma waar al meer problemen mee zijn geweest. Het is wel educatieve software van een goede uitgever, deze software hoort bij een methode.
Als je zo'n vraag krijgt weet je dat je sowieso een 'paar' uur kwijt bent. Het probleem aanmelden en dan vragen ze weer of je allerlei gegevens opgeeft, van alles uitproberen wat ze aan je vragen, bellen met de netwerkbeheerder, wachten, etc. De ervaring leert dat zo'n probleem wel een paar maanden kan aanslepen.
Dat komt o.a. omdat de softwaremakers e.e.a. testen op schone machines die niet in een netwerk van een school hangen. Daarnaast is het lastig om software te testen op mogelijke fouten vanwege de omvang en omvangrijke gebruiksopties.
Het foolproof maken van software is altijd al een leuke optie, maar ik vermoed dat uitgevers daar nu te weinig uren voor uittrekken.

Keuzes maken blijft lastig. (2)

Windows XP, Vista en straks alweer Windows_7. Dan Office2003, Office2007 en straks Office10. Het kost allemaal tijd en wat betekent het voor de uitwisselbaarheid / continuïteit met wat er op school en bij de mensen thuis draait. Lezen, erover praten, testen, zorgen dat je materiaal om mee en op te testen. Kost wel geld en veel, veel tijd. Geld heb je altijd te weinig en tijd is er ook beperkt.
Het moment om te zeggen: 'We pakken geen nieuwe zaken meer op.' is er nog niet. Toch moet je wel kiezen en da's soms verdraaid lastig. Een criterium is altijd: Als het thuisgebruik van een bepaalde versie toeneemt, dan...... Je wilt toch dat men, personeel en leerlingen, op school terugziet wat thuis al 'normaal' wordt.
Kies dan maar.

Keuzes maken blijft lastig. (1)

Vandaag een gesprek gehad met een dame van Lantech. Draadloos netwerken in een school. Verhaal klink prima. Ik ben ook bezig met Heutink. Financieel komt het ongeveer op hetzelfde neer. Lantech lijkt technisch nog wat geavanceerder. Wellicht eerst maar weer een proefopstelling.

maandag 6 juli 2009

Een hoop gedoe......

Een hoop gedoe, maar wel leuk.
Vandaag veel foto's verzameld en op de site gezet, maar ook wat video's. Foto's da's geen probleem meer, maar video heeft toch altijd nogal wat voeten in de aarde. Bestanden zijn groot en verwerken (knippen, plakken) kost eigenlijk teveel tijd. Maar goed, eind van de dag toch weer honderden foto's op de website en vier filmpjes. Leuk om te doen en zeker ook omdat dit voor een hele leuke groep 8 was.