zaterdag 4 juli 2009

Mieke naar Nepal.

In onze kring is een dochter van een broer/zwager getrouwd met een Nepalees. In februari 2010 gaan zij, met meer familie, drie weken naar Nepal. Na lang wikken/wegen en veel lezen, heeft Mieke bedacht dat ze ook mee wil / durft. Nog nooit gevlogen....en dan ineens Nepal. Het wordt ook met slapen, eten, de hoogte,....... best spannend.
Ze kan makkelijk vrij regelen voor die anderhalve dag per week.....en ik blijf hier knutselen, want ruim drie weken de boel de boel laten.....nog iets te vroeg vermoed ik.
Ach, over vier jaar denken ze weer een keer te gaan.

Leuk om te kunnen doen.

Het is alweer acht jaar geleden dat ik zelf met groep 8 van de Aloysiusschool op kamp ging. Ingrid houdt de traditie in ere en het is heerlijk om te zien dat het daar lekker loopt. Ik doe niet veel zaken speciaal voor de Aloysius, maar dit wel. Ik ga enkele keren naar het kamp, da's vlakbij (Staelduinse scoutingterrein) en maak foto's, filmpjes en neem eerder gemaakte foto's mee.
Het is alweer acht jaar geleden dat ik zelf met groep 8 van de Aloysiusschool op kamp ging. Ingrid houdt de traditie in ere en het is heerlijk om te zien dat het daar lekker loopt. Ik doe niet veel zaken speciaal voor de Aloysius, maar dit wel. Ik ga enkele keren naar het kamp, da's vlakbij (Staelduinse scoutingterrein) en maak foto's, filmpjes en neem eerder gemaakte foto's mee.

Uiteraard is er een website.

Veranderingen.

Gisteren al vernomen dat Marianne Wijshake (ook) directeur worden op Het Mozaïek in Delft. Daar wacht haar een flinke klus. Ze blijft nog een jaar ook directeur van Het Talent, maar nu zullen Marja en Carolien deels haar taken overnemen. Zo gaan komend schooljaar vier van de vijf directeuren weg.....

vrijdag 3 juli 2009

De zomervakantie nadert.

Alweer een week voorbij...... een nuttige week, dat wel. Veel bellen en nazoeken van en over langer liggende problemen, deels opgelost, maar helaas nog niet alles. Dat blijft toch wel irritant dat sommige zaken zo lang moeten duren.

Deze week ook begonnen aan Live@Edu. Een mooi project van Microsoft om ons e-mailverkeer en uitwisselingen van bestanden te verbeteren. Zal wel een klus worden om iedereen ermee te laten werken, maar het biedt wel veel voordelen. Hoewel het deze week voor de 1e school veel uren kostte, kost het straks voor de andere scholen voorbereiden dus veel minder.

Op de scholen ruimt op en begint al zaken klaar te maken voor het nieuwe schooljaar. Ook op mijn terrein geldt dat. Websites aanpassen, koppelingen naar de groepen op de netwerken, nieuwe leerkrachten invoeren, allerlei backups, etc. Daar gaan toch ook weer dagen mee heen.


Ach....het vooruitzicht.....

dinsdag 30 juni 2009

Paniek !

Of toch niet......
Maandagmorgen is het eerst rustig. Om 9.00 weinig telefoon / e-mail. Maar plots begint het. Men kan geen mail gebruiken.....Skool is onbereikbaar. Zoeken, testen, bellen.....eh.....er is een grote internetstoring. Men begint direct te mailen via andere wegen en te bellen.
Ai, opgelost, maar nu ligt KPN-mail er even uit.
Alles werkt weer, maar dan is het alweer half elf.

Toen wordt NU.

Ooit gehoord van Karl Jenkins? Ik ook niet voor afgelopen zondag. Mieke oefent met haar koor een serie liederen, o.a. Kyrie van Karl Jenkins. 'Ja, kun je beluisteren via YouTube'. Gezocht, gevonden en 'Zo, d'r is nog veel meer van die Karl' en best mooi. Karl Jenkins maar eens googelen....biografie....blijkt ie lid geweest van Soft Machine !!!! Daar komen de jaren 60-70 en 2009 toch weer samen.
Chips (ja, oudere mannen zeggen Chips i.p.v. Shit), is dat nu de toekomst....dat je steeds tegen oude zaken oploopt. Is het weemoed, is het treurnis om wat was, of.....nouja, het zal wel normaal zijn.

Trefpunt....voorbereidingen.

Traditiegetrouw op maandagavond voor de grote Trefpuntavond van de Aloysiusschool even e.e.a. klaarmaken. Licht, geluid, decor. Ik ging er nog heen, maar eigenlijk hoefde dat niet meer. Mensen genoeg, met volop ervaring.
Ook voor Huub is/was dit zo'n beetje de laatste keer was volgend jaar juni is ie al weg??
Toch is het soms raar, net als eerder bij dat scoutingverhaaltje.

Video is mooi, maar....

Op de Jozefschool is er tijdens de werkweek/kamp bijna 55 minuten video gedraaid. Dat verwerken kost altijd nog veel meer tijd dan foto's. Via bijvoorbeeld Picasaweb staan die snel on-line. Video bekijken, uploaden en beschikbaar maken kosten meerdere uren. Gelukkig heb ik meerdere notebooks en kan ik de ene aan het werk zetten en op een ander iets anders doen.
Uiteindelijk staat de video toch op school beschikbaar en op de website.
Een leuk filmpje ervan maken......daarvoor een wedstrijdje bedacht.
Wie weet zijn er wel creatievelingen die iets inleveren.

Zondag 28 juni '09: Scouting....

Zoiets tussen 1960 en 1969 was ik bij de scoutinggroep St.Nicolaas in Utrecht. Een periode waar ik mijn hele leven profijt van heb gehad en met veel genoegen aan terugdenk.
Nu was er in Zeist een soort reünie, eh bijeenkomst van geïnteresseerden die men via de mail bereikt had. Hopman Jan Ruys heeft onlangs nog een lintje gehad voor z'n 25 jaren bijdragen. Hij was er natuurlijk en een aantal verkenners die in mijn groep zaten.
De middag in Zeist was prima geregeld en er was een mens of 35. Uiteraard herinneringen opgehaald en er komt van alles terug. Zeer wel de moeite waard.
Toen ik weer naar huis reed wist ik niet of ik nu vrolijk of anders was.....de balans, onzin, maar toch..., het was toen en wat is er van gekomen.....in ieder geval een vreemd gevoel.

BBQ

Zaterdagavond, gezellig, lekker en heerlijk gekletst. Een avondje met goede bekenden gewoon over van alles en nog wat babbelen, lekker eten en dat is goed !

Vrijdag 26 juni '09 BIC-dag:

Vier keer per jaar, een hele dag = BIC-dag. BIC staat voor Bovenschool ict-coördinator. In Lunetten, Utrecht, komen we dan met de club van 120 bijeen, zeg maar 120 icters die ongeveer zoiets doen als ik. Organisatie ligt bij APS-itdiensten. Zinvol ? Zeker wel. Er worden onderling allerlei zaken uitgewisseld, evaringen gedeeld. Microsoft geeft suggesties en blikken op de toekomst, collega's geven workshops over software of projecten, onderzoeken worden geduid en ontwikkelingen voor de langere termijn besproken. Je komt altijd weer thuis met ideeën en kan aan de slag om zaken nader uit te zoeken.
Deze vierde keer werd afgesloten met een heerlijk diner met Spaanse gerechten.