vrijdag 19 juni 2009

Ik was verbaasd.

Ik was verbaasd toen ik gisteren bij een teamvergadering was. NORMJAARTAAK was een onderdeel. Gedoe over 'Als jij in de MR gaat levert dat 40 uur op en als je in de GMR gaat 60 uur.' Zo werden alle taken uitgesplitst. Is dat het onderwijs van nu......zal wel.
Ik ben al van de oude soort die een taak gewoon doet en niet kijkt naar hoeveel tijd dat kost of oplevert. Ik vrees dat dat gepas en gemeet aan de kwaliteit vreet. Je doet iets en dat doe je gewoon zo goed mogelijk en soms gaat het gesmeerd en soms kost het je wat. Wel plezier als het gelukt is. Dat is toch je beloning. In ieder geval geldt dat gelukkig nog wel voor mij.

Teamvergadering.

Donderdagmiddag mocht ik voor een groot team een verhaal houden over de toekomst. Natuurlijk een powerpointpresentatie gemaakt en e.e.a. verliep naar wens. Slaat zo'n verhaal nou aan? Neemt men adviezen ter harte? Ik ben heel benieuwd.

De tijd vliegt nog steeds.

Tjeempie, het is alweer meer dan veertien dagen geleden dat ik iets toevoegde. Druk, druk.... dat klinkt zo.....ik weet niet....wil ik eigenlijk ook niet. Toch is er altijd meer te doen dan je kunt oplossen. Ik hoef maar mijn mail te openen of een school binnen te lopen en er is weer van alles te doen.
Een nieuwe ict-er inwerken; software updates en die updates geven weer problemen; installatie van nieuwe notebooks en dan blijkt de anti-virussoftware niet correct te werken. Veel tijd kwijt met verkeerde facturen......brrrr.
Plannen voor het nieuwe schooljaar uitwerken vergen allerlei overleg en als het dan weer geld kost is dat ook weer niet zomaar geregeld.

Tja en dan privé.....toevallig in de maand juni elk weekend wel iets met familie. Moet kunnen en is ook heerlijk. Echter 'normaal' kun je juist in het weekend e.e.a. weer op orde maken / inhalen.

Ach, de tijd zal wel blijven vliegen, maar over enkele weken landt ie toch en gaan we heerlijk genieten van de zomervakantie. Dat is in ieder geval een zekerheid.