vrijdag 25 september 2009

Google in de fout.

Een juf kan haar foto's niet uploaden. Zal simpel wezen denk ik. Nee, toch niet. Kostte mij toch een drie kwartier. Later op de dag bleek dat het probleem niet op school lag maar toch echt bij Google. Je verwacht het bijna niet meer. Toch komt dit soort problemen steeds vaker voor. Wordt het allemaal te groot? Kan er teveel en dus ook teveel misgaan? De tijd zal het leren. Probleem wel onder de knie gekregen, maar hoe? Ik kan het niet navertellen. Ook dat is gebruikelijk.

Het regent.

Nee, geen water, wel software, ideeën, suggesties, updates en heel veel info. De krenten uit de pap halen, prioriteiten stellen. Niet altijd even simpel. Zo'n eerste maand na de zomervakantie is behoorlijk hectisch. Er moet van alles worden opgestart en afgesproken, maar er komt ook echt veel nieuw materiaal beschikbaar. Bij de netwerkbedrijven is het ook druk en je krijgt je klussen die zij moeten doen ook niet zomaar ertussendoor geweven. Uiteraard lukt er best wel veel, maar helaas is het zo dat er ook veel zaken langer duren dan je wilt. Voor de leerkrachten / gebruikers is het logischerwijze niet altijd helder waarom e.e.a. lang duurt. Ze zien nooit het geheel, nee alleen hun eigen stukje.
Kan dat anders? Ik denk het niet. En je kunt e.e.a. uitleggen, vertellen.....maar ja, of ze hun mail lezen.....de melding 'mailbox full' kom ik ook regelmatig tegen.
Ik denk dat het bij het werk hoort. Zullen vast meer mensen last van hebben.

Nog STEEDS niet.

'Ed, het geluid doet het nog steeds niet!'. Op zaterdag nieuwe spullen geïnstalleerd. Op dinsdag uitleg gegeven aan de leerkracht van dat lokaal. Alles werkt. Op donderdag mailt de icter de eerste zin. Mijn reactie volgt en dan.....'O, is dat al geregeld.' We blijven er maar vrolijk onder.

Meldt zich een leerkracht....

Ik krijg allerlei mail.....soms denk ik.....
'Ed, ik kan niet printen!' Wil ik terugmailen: 'Klopt, je bent ook geen printer.'
'Ed, kan ik een filmpje maken voor de ouderavond?' 'Tja, had je als camera geboren moeten worden.'
Flauw hè.

Beaufort03, Bredene, België

Met de wandelclub waren we 5/6 september aan de Belgische kust. We logeerden in Bredene maar wandelden en tramden tussen De Panne en Blankenberge. Er was zon, strand, bier, koffie en prachtig weer. En uiteraard de leuke, mooie kunstuitingen van Beaufort. Al voor de 3e keer een aardige serie kunst aan de Belgische kust.Als je klikt op de dia's kun je naar het echte album om e.e.a in groot formaat te bekijken.

Historische verandering aanstaande.

Nounou, is dat niet wat te groots vermeld.....
Ach.....eerst hadden we krijtborden......toen Smartboards......en nu?
De eerste 40 touchscreenborden zijn verkocht, geplaatst bij collega's.
Weliswaar nog maar 42 inch diagonaal, maar men is enthousiast. Geen beamers meer nodig, simpelweg op de muur prikken, aansluiten aan je pc en klaar.
Prijstechnisch nog ongeveer gelijk aan een SB-installatie.
Hoe zal dat over vijf jaar zijn......we hebben nu een kleine zes jaar Smartboards in gebruik.

Moeder op bezoek en over 7 dagen.....

Komend weekend komt zaterdag/zondag mijn moeder logeren. Dan zal er weinig van werken komen, moet kunnen. Het schijnt mooi weer te worden.
Volgend weekend zitten we met de wandelclub in Twente. Dan combineer ik wel even werk met het aangename zoals dat heet. Onderweg maken we een stop in Houten om bij VSV (Smartboards) even wat nieuw materiaal te bekijken. Ja, tegenwoordig is Miek daar ook hevig mee bezig, zal het dus deze keer ook wel interessanter vinden dan een rondje wandelen.
Ben benieuwd.

APS_Bic_day

Vandaag wederom een BIC-dag. (BIC=Bovenschools Ict-coördinator) Zo'n 100 man/vrouw die ongeveer hetzelfde doen als ik. Soms voor drie soms voor vijftig scholen.
Niet alles van zo'n dag is bruikbaar maar wel altijd de moeite waard. Netwerken, uitwisselingen met collega's zijn ook altijd handig.
Het 'gewone' werk kan ook deels doorgaan. In de pauzes wordt er altijd volop getelefoneerd en gelukkig kun je ook af en toe je mail uitlezen. Altijd maar hopen dat er op zo'n dag niets bijzonders op de scholen misgaat, want Utrecht is toch even wat verder weg.

Hoe wist ik dat?

Er is een bedrijf. Ze brengen een softwarepakket uit. Ze melden er van alles over. Ik mail ze wat vragen. Keurig antwoord. Maar ze vragen me ook hoe ik weet dat er bepaalde problemen nog niet verholpen zijn of kunnen worden. Ik verwijs ze keurig naar hun eigen website waar ze bij de FAQ's (vaak gestelde vragen) alvast wat problemen behandelden. Nouja,......

woensdag 23 september 2009

Eindelijk weer eens aanvullen.

Zo, mijn vorige pennenvrucht is alweer even geleden. D'r is ook altijd zo veel aan de hand. Het gewone werk vraagt al de nodige tijd en dan waren er na de zomervakantie ook nog allerlei vreemde problemen. Schijnt door een update van Linux te komen, maar goed langzamerhand zijn de ergste problemen wel opgelost. Het lijkt echter wel of er steeds meer werk komt. Men wil steeds meer binnen de scholen, meer spullen, meer software, maar ook worden de variaties, de updates en verschillende versies steeds ingewikkelder. Voorlopig zie ik nog niet de dag van 'Wat zal ik nu eens doen?' opdoemen.
Vandaag wat langer gesproken met Paul van VSV, leverancier Smartboards en beamers. Vervangen van beamers staat op het programma en voor in kleutergroepen flatscreens van 42 inch die als Smartboard kunnen werken. Gaan we eens goed bekijken.
Drie scholen gaan omschakelen naar een ander administratiesysteem, vergt het nodige gedoe, maar vooral veel tijd om eerst het huidige systeem goed te checken om geen fouten mee te nemen.
En dan zijn er nog de kleine (??) dingen die vaak veel tijd kosten. Iets wordt niet geprint zoals het hoort of problemen met licenties, facturen, etc. Allemaal niet schokkend, maar voor je oplossing hebt veel gebel, gemail en maar weer eens proberen.
's Morgens heb ik wel eens (?) een lijstje wat ik 'vandaag' wil doen. 's Avonds blijkt het lijstje gegroeid......
Niet getreurd, er is nog altijd weer een nieuwe dag en dat al bijna zestig jaar.