donderdag 10 december 2009

Alweer een poos verder.

Alweer een maand verder. Nog amper twee weken en dan is het kerstvakantie én d'r ligt nog zoveel. Soms heb je het idee dat er te weinig uit je handen komt. Zal wel niet kloppen, maar toch.
Afgelopen maandag een zogenaamde Parnassys-dag. Van twee scholen totaal 8 personen, een cursusleider van Parnassys en een meekijker. Op weg om Parnassys te gaan gebruiken. Liep lekker. (Parnassys is een adminstratiesysteem waar alle gegevens van de leerlingen in samengezet kunnen worden. Cruciaal voor het huidige onderwijs. Volledig webbased.)

Dinsdag, wat zich maandag al aankondigde, een off-day. Griep of alleen flink verkouden? Gelukkig was e.e.a. woensdag al weer draagbaar. Een meevaller is dan wel dat je veel al doet vanaf je pc thuis. D'r kan nog van alles geregeld worden.

Woensdag een flinke storing op de Aloysius. Hele netwerk supertraag. Bellen, navragen, herstarten en checken en dan weer mailen. Ben je toch weer onverwachts het grootste deel van de morgen 'kwijt'.
De Groene Oase gaat over op Esis-webbased. (is vergelijkbaar met Parnassys hierboven) Met Gerard (directie) e.e.a. kortgesloten zodat ie voor de cursus a.s. maandag voldoende info heeft. Met Rovict contact, bestanden klaargezet en zo nog wat voorbereidingen. Een collega info hierover gemaild.
Met Station contact over wat netwerkproblemen en wat nagevraagd over het nieuwe backupsysteem. Gaat over veiligheid, gemak en uiteraard geld.
Het belang van backups wordt nog altijd onderschat, denk ik zo.
Ook thuis maar weer eens wat uitgebreider mijn eigen backups bijgewerkt.

'Zojuist' afgesproken dat op 14 januari de twee Smartscreens op de Aloysius worden geplaatst en vernomen dat een problematisch Smartboard onder garantie vervangen wordt. Dat zijn weer leuke dingen.

Op een van de scholen geven de printers zeer regelmatig problemen. En nog 'leuker' je lost ze op en zie na een paar dagen weer bijna hetzelfde probleem. Kan plots niemand (ondanks 5 printers) meer iets printen.
En dan zijn we pas op drie dagen van een week......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten