donderdag 10 december 2009

Al gehoord van MYBEE....
Een gratis veilige browser (van KPN) voor kinderen.
Ziet er leuk uit, werkt goed. Voor ouders en leerkrachten (?) is er van alles in te stellen zodat een kind alleen goedgekeurde sites te zien krijgt.
Het is geen lege browser, maar een die op basis van de ingestelde leeftijd(en) een soort startpagina maakt met een breed aanbod. Als je daarbuiten gaat kan de ouder e.e.a. goedkeuren of juist beveiligen. De eerste indruk is positief.

Of het echt gaat werken in de praktijk......voor hele jonge kinderen lijkt het me een heel mooi iets. Ouders moeten toch wel enige tijd besteden om het zodanig in te stellen dat het kind tijdens het gebruik niet steeds moet komen vragen of 'je' iets wilt goedkeuren.

In de afgelopen jaren zijn er allerlei organisaties geweest die zoiets geprobeerd hebben. Meestal met weinig of beperkt resultaat. Maar goed, het blijft wel nuttig dat men er mee bezig is.
Mijzelf lijkt handiger als je op een pc voor 'je' kind een eigen account aanmaakt. Je kunt dan al veel voorkomen doordat je zelf kunt kiezen welke programma's beschikbaar zijn. Mybee kan dan zeker wel een onderdeel zijn voor de jongere kinderen.
Zelf proberen: www.mybee.nl Het is helemaal gratis en met een goede handleiding.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten