vrijdag 24 april 2009

De meivakantie nadert.

Het was een rommelig dagje. Een aantal afspraken gemaakt....allemaal voor na de meivakantie. De mail houdt nooit op, zeker de laatste weken is er een flinke stroom vanuit allerlei instanties die met nieuwe initiatieven komen. De Rekentuin (van oefenweb.nl) is een hele mooie. Daar heb ik op ingeschreven en gaan we na de meivakantie een proef mee doen.
Station-to-station heeft een grote update uitgerold en dan moet je weer allerlei zaken doornemen en checken. Een aantal machines vertoont wat opstartproblemen, dus na de vakantie ligt er weer werk.
Op Het Talent zijn zes nieuwe PC's binnengekomen en ook de vervanging voor de gestolen notebooks kan eindelijk ingezet gaan worden.

Van essentiële software (leerlingenadministratie en leerlingvolgsysteem)maak ik waar nodig altijd bij een vakantie extra backup.....stel je voor dat in de vakantie de school afbrandt, de server het begeeft....
Morgen worden bij een aantal scholen de backupsystemen helemaal naar een ander gebouw verplaatst. Een deel van de backup staat altijd al buiten de gebouwen.

Probleemfacturen zijn er altijd. Dat betekent bellen, wachten, bellen....

Maar wat zou je daarover zeuren als je hoort van het overlijden van Martin Bril. Nu maar hopen dat mensen toch via die Bril blijven kijken, dan zien ze hoe rijk onze wereld is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten